Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što

Nositelj: Grad Kastav i Udruga Delta

Trajanje projekta: 8 mjeseci (7.9.2020. do 6.5.2021)

Opis projekta

Projektom “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što” želi se osnažiti mlade za aktivno uključivanje u procese donošenja odluka i kreiranje javnih politika za mlade u Kastvu.

Potaknuti činjenicom da mladi nisu dovoljno uključeni u gospodarske, političke i društvene procese, a razina njihovog sudjelovanja u neformalnim političkim aktivnostima i volonterskim aktivnostima je niska, Grad Kastav u suradnji s Udrugom Delta iz Rijeke i Savjetom mladih Grada Kastva prvenstveno želi informirati mlade o važnim temama vezanima uz lokalnu zajednicu, kreirati prostor za kritičko promišljanje i donošenje vlastitih rješenja uočenih problema i/ili potreba mladih u gradu Kastvu kroz osmišljavanje i provedbu projekata mladih kroz participativni proračun, educirati mlade o osmišljavanju i provedbi projekta, upoznati lokalnu zajednicu s interesima i projektima mladih te osposobiti i osnažiti dijalog i suradnju mladih i donositelja odluka u gradu Kastvu.

U projektu su sudjelovali mladi od 13 do 30 godina.

Projektne aktivnosti Grada Kastva:

Kroz projekt su provedene 3 projektne aktivnosti, odnosno povezane cjeline, koje doprinose postignuću postavljenih ciljeva projekta:

Aktivnost 1 – Informiranje mladih, predstavljanje projekta i motivacija za uključivanje (23.01.2021.)

Aktivnost 2 – Projekti mladih

Aktivnost će se realizirati kroz tri cjelodnevne radionice:
Aktivnost 2.I. – Pripremna radionica „Projektni inkubator: napiši svoj projektni prijedlog“ (13.02.2021.)
Aktivnost 2.II – „Projektni inkubator: predstavljanje i odabir pobjedničkih projekata“ (20.02.2021.)
Aktivnost 2.III – „Projektni inkubator: provedba projekata“ (27.02.2021.)

Aktivnost 3 – Završna konferencija (06.05.2021.)

Kroz projekt sudionici su u dva tima napisali dva projekta. Jedan projekt “Mladi za mlade” odnosi se na uređenje Dječjeg igrališta Miserkino – Rešetari, a drugi projekt pod nazivom “Prvi korak – Tips & Tricks” sačinjen je od tri online radionice na kojima se mladi upoznaju s alatima za lakše zaposlenje.

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 3: Projekti dijaloga s mladima, posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Skip to content