Sastav Gradskog vijeća

Članovi Gradskoga vijeća u mandatnom razdoblju 2013. — 2017. godine.

Predsjednik:

                   Dalibor Ćiković

Potpredsjednici:

                   Agneza Grgurina

                   Igor Lukež

Članovi:

                   Zemir Delić

                   Arsen Jardas

                   Radenko Srdoč

                   David Marot

                   Matej Mostarac

                   Mirella Mladin

                   Ana Saršon

                   Slobodan Stanišić

                   Vlado Vilfan

                   Željka Vrlić

                   Davorin Šimunović

                   Davor Jurčić

                   Vjekoslav Rubeša

                   Marin Rančić

 

Stranačka zastupljenost u Gradskom vijeću Grada Kastva

 

1. Koalicija: SDP-HNS-PGS-ARS-IDS-HSU-ZS 11 mjesta
2. Koalicija: HDZ-HSS-HDS 3 mjesta
3. AKCIJA MLADIH - AM 2 mjesta
4. LISTA GRUPE BIRAČA 1 mjesto

 

O vjećnicima


Dalibor ĆIKOVIĆ (SDP), dipl. ing. građ., je predsjednik Gradskog vijeća u drugom mandatu, a ovo mu je ukupno treći vijećnički mandat. Diplomirani inženjer građevinarstva, zaposlen u privatnoj tvrtci na poslovima projektanta.

Društve no politički rad započinje 1996. godine. Od 1997. do 2005. tajnik je GO SDP-a Kastav, i član Županijskog odbora SDP-a. Od 2001. do 2005. vijećnik je SDP-a u Gradskom vijeću Grada Kastva, a od 2005. godine predsjednik Gradskog vijeća.

Agneza GRGURINA (PGS) članica je PGS-a Kastav, potpredsjednica Gradskoga vijeća . U Gradsko vijeće ušla je sa zajedničke liste PGS-a- i HUS-a. Živi u Trinajstićima. U mirovini je i članica Izvršnog odbora Udruge umirovljenika Kastav. Ističe da će se u Vijeću posebno zalagati za potrebe umirovljenika, starijih i nemoćnih osoba. Grad ima trajnu dužnost skrbiti se o potrebama umirovljenika i razvijati projekte i programe koji će njima olakšati i unaprediti kvalitetu života. Na području socijalne skrbi grad je dosta učinio, ali vjeruje da se dodatno mogu razraditi kriteriji za dodijelu pomoći.

Igor LUKEŽ (HDZ),

Zemir DELIĆ (HNS) rođen je 1960. godine u Odžaku, Bosna i Hercegovina, oženjen je i otac troje djece. Privatni je poduzetnik od 2000., a ekonomiju je diplomirao u Sarajevu 1983. godine, nakon završene klasične gimnazije.

Do rata radio je kao financijski direktor, a zatim i kao direktor jedne velike tvrtke iz metaloprerađivačke industrije. U Primorsko-goransku županiju dolazi 1993. godine, a od 1997. živi u Kastvu. U dva mandata bio je zastupnik u lokalnom parlamentu u rodnom Odžaku, te predsjednik Liberalne stranke BiH— podružnice Odžak. U Hrvatskoj se u politički život uključio tek s osnutkom podružnice HNS-a u Kastvu.

Otprilike u isto vrijeme angažirao se i u radu bošnjačke manjinske zajednice, i danas je dopredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za PGŽ.

Arsen JARDAS (SDP) je kao vijećnik u Gradsko vijeće ušao sa liste koalicije SDP-HNS-IDS, zamjenivši Emu Harej Kraljić, odnedavno zaposlenu u Gradu Kastvu. Rođen je 1970. godine u Rijeci i živi na imanju svojih pradjedova u Jardasima. Po zanimanju je elektrotehničar, zaposlen kao komercijalist u jednoj privatnoj tvrtci. Oženjen je, otac dvoje djece, a u slobodno vrijeme uspješno se bavi vinogradarstvom i podrumarstvom.

Velika ljubav mu je proučavanje i zapisivanje bogate kastavske prošlosti, prilika i načina života naših predaka.

Dobrovoljni je darivatelj krvi od osnivanja Aktiva u Kastvu, član upravnog odbora Udruge «Belica», te član gradskog odbora UABA Grada Kastva.

Kao vijećnik Grada Kastva i u proteklom sazivu ističe da je uvijek spreman saslušati i najmanji problem sugrađana na terenu i podržati svaku inicijativu u cilju napretka Kastva.

Radenko SRDOČ (ARS), ušao je u Gradsko vijeće kao član ARS-a i potpredsjednik je Gradskog vijeća Kastva. Odnedavno je u mirovini, no, dugogodišnji je društvenopolitički radnik - 10 godina predsjednik Aktiva darivatelja krvi, sedam godina predsjednik Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, te već 6 godina predsjednik ARS-a Kastav. S obzirom na brojne i različite aktivnosti kojima se bavi, isto se tako i njegov angažman u Vijeću odnosi na široko područje djelatnosti.

David MAROT (PGS),

Matej MOSTARAC (SDP),

Mirella MLADIN (IDS) rođena je u Rijeci 1953. godine. Po zanimanju je trgovinski poslovođa, zaposlena od 1971. godine, a trenutno radi u poduzeću Mithos line d.o.o. na poslovima vođenja i organizacije proizvodnje. Razvedena, majka dvoje već odrasle i uspješne djece. U politički život ulazi 1996.godine, ulaskom u IDS-DDI. Predsjednica je kastavske podružnice IDS-a od 2005. godine i članica savjeta stranke. Od nedavno članica predsjedništva Kluba žena IDS-DDI. U proteklom mandatu 2005.-2009. godine također je bila članica Gradskoga vijeća, te članica Odbora za statutarna pitanja.

Sanjin ROLIH (SDP),

Slobodan STANIŠIĆ (HSU),

Vlado VILFAN (SDP),

Željka VRLIĆ (HDZ),

Davorin ŠIMUNOVIĆ (HDZ),

Davor JURČIĆ (AM),

Vjekoslav RUBEŠA (AM),

Marin RANČIĆ (grupa birača), rođen je 1973. u Rijeci. Dragovoljac je Domovinskog rata. Završio je srednju ugostiteljsku skolu u Opatiji i vlasnik je ugostiteljskog obrta »Loža« od 1995. godine. U političkom se životu aktivirao tek od ovoga mandata, kao jedan od osnivača prve Nezavisne liste u Kastvu. Razlog osnivanja liste, navodi, je u želji da se važne odluke donose u našem gradu, a ne u središnjicama velikih stranaka, u Rijeci ili čak i u Zagrebu. Radom u Vijeću, kao i suradnjom s drugim članovima liste, kroz odbore i stalne kontakte sa sugrađana, žele što brže otkrivanje i rješavanje jednako tako manjih svakodnevnih problema, kao i pitanja od presudnog značaja za grad i građane. Jednim od prioriteta smatraju poboljšanje komunikacije između Grada i građana, da vlast postane servis građanima, a ne zapreka u rješavanju njihovih potreba.